8 Haziran 2013 Cumartesi

Galatasaray - Banvit 2. Maç İstatistikler

Galatasaray (80)

Beş / Sahada Kaldığı Süre / O Süre İçerisindeki Atılan - Yenilen Sayılar:

Arroyo - Gordon - Markoishvili - Ersin - Furkan / 17:53 / 41 - 26
Arroyo - Ender - Gordon - Cenk - Ersin / 07:48 / 21 - 18
Arroyo - Gordon - Cenk - Ersin - Ndong / 3:28 / 8 - 4
Arroyo - Ender - Gordon - Ersin - Ndong / 2:44 / 0 - 2
Gordon - Cenk - Markoishvili - Macvan - Furkan / 2:20 / 2 - 3
Ender - Cenk - Markoishvili - Macvan - Furkan / 2:15 / 2 - 4
Ender - Gordon - Markoishvili - Macvan - Furkan / 1:32 /  4 - 4
Arroyo - Ender - Gordon - Marko - Ersin / 1:29 / 2 - 0
Can - Ender - Cenk - Macvan - Ersin / 0:37 / 0 - 2
Arroyo - Ender - Gordon - Ersin - Furkan / 0:28 / 0 - 0
Arroyo - Ender - Gordon - Macvan - Ersin / 0:23 / 0 - 0
Gordon - Cenk - Markoishvili - Macvan - Ersin / 0:03 / 0 - 3

Asist Dağılımı:


Arroyo => Ersin (2), Markoishvili (2)
Gordon => Cenk, Ender, Markoishvili
Markoishvili => Furkan (2)
Ersin => Gordon, Furkan
Furkan => Ersin, Arroyo


  • 9 hücum ribaundu; 12 ikinci şans sayısı (Furkan 8, Ersin 2, Ender 2)
  • 4 top çalma - 10 top kaybı; 6 hızlı hücum sayısı (Gordon 2, Ersin 2, Furkan 2)

Banvit (66)

Beş / Sahada Kaldığı Süre / O Süre İçerisindeki Atılan - Yenilen Sayılar:

Lucas - Simmons - Meija - Davis - İzzet / 6:30 / 13 - 13 
Lucas - Erkan - Meija - Davis - İzzet / 0:50 / 0 - 4
Erkan - Serkan - Meija - Davis - Stimac / 4:21 / 8 - 6
Erkan - Serkan - Meija - Bajramovic - Stimac / 0:28 / 0 - 0
Erkan - Serkan - Meija - Bajramovic - Davis / 0:19 / 0 - 0
Lucas - Serkan - Simmons - Bajramovic - Davis / 4:31 / 8 - 17
Lucas - Serkan - Simmons - Meija - Bajramovic / 3:01 / 9 - 0
Lucas - Serkan - Simmons - Meija - Davis / 3:06 / 5 - 9
Lucas - Serkan - Meija - Davis - İzzet / 2:03 / 0 - 8
Erkan - Serkan - Meija - Davis - İzzet / 4:51 / 6 - 9
Lucas - Erkan - Simmons - Bajramovic - İzzet / 11:13 / 13 - 6
Lucas - Erkan - Simmons - Bajramovic - Davis / 3:47 / 4 - 8

Asist Dağılımı:

Davis => Serkan (2), Lucas
Lucas => Davis, Meija, İzzet
Meija => Davis, İzzet
Erkan => Davis, Lucas
İzzet => Simmons

  • 5 hücum ribaundu; 0 ikinci şans sayısı
  • 1 top çalma - 9 top kaybı; 4 hızlı hücum sayısı (Davis 2, Lucas 2)





Heat - Spurs Game 1


''Finallere gelen takımlar her zaman en iyi basketbolu oynayanlar mıdır?'' sorusuna net bir cevap vermek zordur NBA'de. Elbette 3 tane play-off serisinden sağ çıkmak kolay bir iş değil ancak geçmişte finale ulaşan takımların bazılarında ''en iyi basketbolu'' oynamanın yanında ekstra yıldız oyuncu performansları, rakiplerin güçsüzlüğü gibi faktörler de ön plana çıkmıştı çoğu kez. Ancak bu kez farklı. San Antonio Spurs ve Miami Heat hem normal sezon, hem play-off performanslarına bakıldığında keskin olarak ön plana çıkan iki ekip ve finalde de birbirlerinin karşısına dikildiler.

Ancak bu iki ekibin oyun tarzı birbirinden oldukça farklı ve ikisi de bundan önce rakiplerine kendi tarzlarını kabul ettirmeyi başardılar çoğunlukla. Bu eşleşmede kimin oyununu sahaya dikte edeceği çok önemliydi ve Spurs 9-2'lik başlangıca rağmen bu konuda pek iyi start vermedi. Tempo ilk yarının genelinde Heat'in kontrolündeydi ve dolayısıyla hızlıydı. Ancak Spurs'ün rakip ve koşullar ne olursa olsun oyundan kopmama gibi bir huyu var. Bu Golden State'in çılgın üçlük attığı maçlarda da böyleydi ve Miami karşısında da değişmedi. Bu dengeyi sağlamalarının başlıca nedeni ise maç boyunca sadece 4 top kaybetmeleri oldu, hatta ilk 5 dakikayı çıkarırsak 2. Tim Duncan maç sonrası ''Indiana'nın top kaybı sayısı arttığında maç kaybettiğini biliyorduk ve buna göre oynadık'' açıklaması da bu konuya nasıl önem verdiklerinin göstergesi. 

Tim Duncan demişken, onun da ilk çeyrekteki 0/5'lık saha içi isabetinin ardından ikinci çeyrekte 12 sayıyla çabuk bir geri dönüş yaptığını atlamak olmaz. İlk 3 turda makine düzeyinde attığı mid-range'lerde ritmi sonlara doğru yakaladı, maçı da 20 sayı - 14 ribaund ile tamamladı. O felaket ilk çeyreğinde bile 5 ribaund - 3 asist yapması oyuna her türlü etki edebileceğinin kanıtı.

Spurs'ün bu sene bir adım öne atmasını sağlayan oyuncular olan Kawhi Leonard ve Danny Green de ilk final deneyimlerinde fena bir sınav vermediler. Leonard, LeBron savunmasında inanılmaz bir iş yaptı bunun yanı sıra deliciliğini kullanarak yarattığı birçok fırsat vardı maç içinde. Duncan'dan sonra en çok ribaund alan 2. isim (10 ribaund). Dany Green ise ilk devrede 3/5 ile iyi üçlük attı ancak bu ikili hakkında konuşabileceğimiz olumsuz nokta ikinci devredeki şut performansları olabilir. 1/9 ile üçlük attılar, belki buldukları pozisyonlarda bir - iki ceza kesebilseler maç daha erken kopabilirdi.

Ve tabi ki Parker.. Şu anda bana göre CP3 ile ligin en iyi oyun kurucusu ve bu maçta da sahanın en iyisi olmayı başardı. Heat pick&roll'lerde Parker'a tepede ikili sıkıştırma getirmeyi tercih etti ancak bu onun hızını yavaşlatmadı. Şu yaptığı da finaller tarihinin unutulmaz anları arasına girecek:



Miami'ye gelecek olursak.. Maçın ilk bölümünde üstün olan taraf onlardı, ikinci çeyrekte bir ara farkı 9'a kadar çıkardılar, son 7 dakikaya kadar üstünlüklerini korudular ve skor dağılımını iyi yaptılar. İpin koptuğu nokta ise son çeyrekteki berbat hücum performansları oldu. Sadece 16 sayı üretebildiler, 9 top kaybının 5'ini bu çeyrekte yaptılar, o dakikalara kadar Spurs potasına 17 sayı bırakan Wade'in keza LeBron'un ortadan kaybolması, oluşan kilidin açılmasını daha da zor hale getirdi. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, hücumda ne kadar çökseler de savunma sertliğini bir an olsun düşürmediler. Bu da Spurs'ün farkı daha çabuk yakalamasının önüne geçen bir etken.

2. çeyrekte Wade ve Bosh'un kenara gelip LeBron'un Cole - Allen - Miller - Anderson dörtlüsüyle sahada kaldığı dakikalar maç içinde dengenin ilk defa net bir tarafa kaydığı sekansa yol açtı. Nitekim Duncan'ın dirildiği anlarda ise Wade - Cole ikilisinin performansıyla kontrolü elinde tutmayı başardı Heat. Yan parçalardan gelen katkının ikinci devrede sınırlanması mağlubiyette üst sıraya yazılabilecek detaylardan.

Aslında 3. çeyreğin ortalarından itibaren düşen bir ivmeye sahip olsa da son dakikaya kadar maçın içinde kaldı Heat. Ancak Parker'ın inanılmaz şutunun yanı sıra kırılma noktalarından biri Bosh'un bitime tam 1 dk. kala Heat hücumunda boş üçlüğü kaçırmasıydı. Spurs'ün o denli kritik bir savunmada adam paylaşımında hata yapmayacağını düşünürsek Bosh'un maç içinde üç sayı çizgisi etrafında yakaladığı kötü performansa güvendiğini söylemek yanlış olmaz.

 Bosh shot chart