12 Ağustos 2023 Cumartesi

Galatasaray Notları & Kayserispor: 0 - Galatasaray: 0

 


Maçın ilk 10 dakikasının oluşturduğu beklenti ile geri kalanında gerçekleşenler büyük bir uçurum vardı. Kayseri'nin ligin en zor Anadolu deplasmanlarından biri olduğu açık, buna Çağdaş Atan'ın takıma kattığı geçtiğimiz seneden gelen belli bir oyun düzeni de eklendiğinde Kayserispor'la deplasmanda oynamak ideal bir sezon açılışı senaryosu olmasa gerek. Buna rağmen ilk 10 dakika Galatasaray, topa önde yoğun bir baskı uygulayarak 3 pozisyon buldu, bir miktar Tudor'un 17-18 sezon açılışını andırdı bu sekans. Su molasına dek de topla fazla oynamadan oyuna istediği gibi hükmedebilen bir görüntüsü Galatasaray'ın, her ne kadar geriden çıkışlarda çok fazla miktarda basit hata yaparak Kayseri'ye ciddi fırsatlar verilse de ilk 25 dakikanın fena bir açılış olmadığını söyleyebiliriz.

Ne var ki, bu performansın kalıcılığı olmadı maçın geri kalanında. Önde basılarak kapılan toplar üzerinden pozisyonları bir kenara bıraktığımızda set oyununda Galatasaray'ın bir planı yok gibiydi. Zaman zaman gördüğümüz Barış Alper'i arkaya kaçırma teşebbüslerdi dışında Galatasaray şunu oynamaya çalışıyor ama uygulamada sorun yaşıyor dahi diyebileceğimiz bir şey göremedik. Sorunun personelden kaynaklı olmadığı da ikinci yarı anlaşıldı, nitekim oyuncu değişikliklerinden sonra oyunun kendisinde değişen hiçbir şey olmadı, hatta Zaha ve Icardi'nin yetenekleriyle ürettikleri birkaç aksiyon dışında kolektif olarak oyun geriye gitti. Özellikle ikinci devrede görüntüden sonra yapılabilecek bir olası yorum elbette iştah eksikliği, nitekim bu değerlendirmeyi yapmak için çok erken. Ama Galatasaray gaza basacaksa bunun biraz zaman alacağı aşikar.

Bireysel performans olarak değerlendirme yapmanın kolay olmadığı bir maç oldu. Kerem'in alışık olduğumuz yoktan yarattığı pozisyonlar ve bir nebze de Boey'nin hücuma canlılık getirme çabaları dışında kayda değer pek bir şey yoktu. Savunma tarafında ise çıkışta yapılan hatalar sebebiyle belli miktarda pozisyon verildi ama genel hatlarıyla Muslera-Nelson-Abdülkerim üçlüsünün standart bir maç geçirdiğini söylemek mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder