8 Ekim 2011 Cumartesi

Erzurum Notları (Fenerbahçe Ülker)

Spor Toto Süper Kupası'nda ilk ayak dünkü maçlar sonucunda tamamlanmış oldu. Bu yıl Türkiye'yi Euroleague'de temsil edecek olan Fenerbahçe Ülker grubunu lider tamamlayarak son sekize kalmayı başardı. 'Son şampiyon' Fenerbahçe Ülker'in turnuvayı ve hazırlık sürecini nasıl geçirdiğini değerlendirelim.

. İlk önce şunu belirtmek lazım, sarı-lacivertliler hazırlık sürecindeki en iyi maçlarını oynadılar Erzurum'da. Rixos ve Two Nations Cup'u vasat geçirdikten sonra takım içi dinamiklerin daha iyi işlediği, hücumda kesinlikle daha aktif bir Fenerbahçe izledik. Rakiplerinin seviyelerine yakın olmadığı bahanesine sığınmak haksızlık olur.

Turnuvada takım adına ortaya çıkan en büyük soru işareti şüphesiz PG pozisyonu ve Curtis Jerrells oldu. Geçen yıldan beri süregelen Ukic'i yedekleyememe sorununu düzeltmek için alındı Jerrells. Beklenti-performans çizelgesinde onu çok aşağılara çekmemek için bu hatırlatmayı yapmak gerek. Ancak kendisinden beklenen kenardan enerji getirme, savunmaya yardım etme işlerini göremedik, görmek için umut ışığı da sezemedik... Greer ve Jasikevicius'dan daha faydalı olacaktır, orası ayrı.

Kısa rotasyonunda yeni transferlerden Bogdanovic üç sayı çizgisi civarındaki etkinliğini, penetre ederek içeride boyalı alanda da gösterirse rakipler için durdurulamaz olur. Genç yaşı ile hücumda yanlış seçimler yapabiliyor, bunları da minimize etmesi gerek. Emir Preldzic bana göre takımın Ukic ile birlikte en önemli oyuncusu, milli takımdan döndükten sonra form tutamadı ama gün geçtikçe daha iyi oynayacağına şüphe yok. Ömer Onan ise rakip takımın yıldızlarına bela olmaya ve hücumda alıştığımız fast-break ve screen sonrası sayılarını bulmaya devam edecektir.

Pota altında ise iyi sayılabilecek bir rotasyonu var Fenerbahçe'nin. Kaya-Oğuz ikilisi, sakatlıktan sonra yavaş yavaş eski oyununa geri dönmeye başlayan Vidmar, enerji seviyesini daima yukarıda tutacak Gist ve bunlara ek olarak Mirsad Türkcan. İlk beşin büyük ihtimalle  Ukic-Ömer-Tomas-Gist-Kaya olacağını düşünürsek, Gist-Kaya ikilisini yedekleyecek 3 iyi isme sahip olmaları büyük avantaj. Bu oyuncular arasında da geçen yıl verim alamadıkları Vidmar en kilit isim. Spajiha ve takım arkadaşları da bunun farkında olacak ki, izlediğimiz maçlarda Vidmar'a top bol bol indi ve onun devreye girmesine gayret gösterildi.

 Fenerbahçe Ülker'in çıkacağı uzun maraton öncesi son durumu böyle gözüküyor. Euroleague'de ilk tur gruplarının nispeten kolay olması onlar adına avantaj... Geçen yıldan bir adım öteye geçip Euroleague'de son sekize kalabilmeleri için de sakatlıkların onlardan uzak durması ve kadrodaki her oyuncunun elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. TBL'de de şampiyonluk yarışını sonuna kadar bırakmayacak iki takımın(Anadolu Efes ve Galatasaray) olduğunu da unutmamak lazım...

Kubilay ARSLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder