24 Ekim 2023 Salı

Galatasaray Notları & Galatasaray: 1 - Bayern Münih: 3

 

Rakibin net favori olduğu maçlarda iyi oyun sonucu gelen mağlubiyetler her zaman çok kalp kırıcı olur, bunun en iyi örneklerinden biri oldu bu maç Galatasaray adına. İlk 60 dakikadaki performansın Galatasaray tarihinin en iyi oyunlarından biri olduğunu söylemek abartı olmaz. Takımın son dönemdeki performansı ve Old Trafford galibiyetinin getirdiği motivasyonla akıllarda bir sürpriz ihtimali vardı ancak bunun Bayern'i sahadan silerek geleceğini kimse öngörmüyordu muhtemelen. İlk 60 dakikanın hikayesi tam olarak buydu, Galatasaray çok etkileyici bir oyunla sahanın her tarafını domine etti. Bu oyunun 1-0 geriye düştükten sonra da aynı ivmeyle devam etmesi başka bir kayda değer faktördü, ilk devrede skor rahat bir şekilde 3-1, 4-1 gibi bir skorla Galatasaray lehine olabilirdi, nitekim ilk 45 dakikadaki 2.14'lük xG de bunun bir göstergesi.

Okan Buruk'un ilk devredeki planı kusursuzdu. Bireysel performansların iyiliği ve takımın genel yüksek motivasyonunun yanında bunun altını çizmeden geçmemek gerek. Bayern geriden çıkarken Kerem'in önderliğindeki ön baskı ve kaptırılan topların ardından topu geride karşılamak yerine hemen kazanmaya yönelik anlayış meyvelerini verdi. Bu planın haliyle merkezinde olan Torreira-Kaan ikilisi muazzam bir ilk devre geçirdi, bu planın takım tarafından özümsenmesi o kadar üst seviyedeydi ki Icardi ve Zaha'nın dahi orta sahada rakibe basarak kaptığı toplar ve sonrasında ürettikleri pozisyonlar oldu. Sahadaki sağlam oyun kurgusu ve yüksek motivasyon bir noktada Beşiktaş maçının da açıklayıcısı oldu, bir takımın performansında 4 gün içinde böyle 180 derecelik bir değişiklik olmayacağına göre derbide takımın ve hocanın aklının bu maçta olduğu belli.

Maçın hikayesinin 65'ten itibaren Galatasaray aleyhine işlediğini söylemek yanlış olmaz. Yüksek eforlu geçen bir 60 dakikadan sonra takımın enerji seviyesi bir anda yere çakıldı, elbette bu noktada Okan Buruk'un geç kalmış değişikliklerinin de payı var. Bu durum Bayern'in fizik kalitesinin çok daha bariz bir şekilde ortaya çıkmasını sağladı ve oyun olarak sahadan silinmiş olsalar dahi, tamamen fizik kalite ve kondisyonla ürettikleri pozisyonlar ile önce 73'te Kane, 79'da Musiala ile birbirine benzer pozisyonlarda golü buldular. Galatasaray adına oyun açısından neredeyse tüm zamanların en iyi performanslarından birinin geldiği bir akşamda bunun 1 puana dahi dönüşmemiş olması elbette üzücü ama uzun vadede böyle bir dominasyonun hem de Bayern'e karşı kurulabileceğinin görülmüş olması hem hoca hem takım için büyük motivasyon kaynağı olsa gerek. Bireysel performanslar açısından ise ilk 11'de olumlu bir şeyler söylenemeyecek tek isim Zaha. Takıma entegre olmuş bir Zaha'nın Galatasaray'ın hücum aksiyonlarını bir üst düzeye taşıyacağını öngörmek yanlış olmasa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder