22 Ekim 2023 Pazar

Patriots Notları & New England Patriots: 29 - Buffalo Bills: 25

 

Sezonu daha henüz ortalamamışken kapama noktasına gelen Patriots için yeniden diriliş hikayesi yaratacak bir maç senaryosu yazılmak istense bu kadarı yazılamazdı herhalde: rakip son 3 yıldır kendilerine domine etmiş division rakibi Buffalo, saha şu ana kadarki 3 maçın da kaybedilmiş olduğu Foxborough, iyi bir oyunla çift haneli farkla ilerleyen maç bir anda Buffalo'nun üstünlüğüne geçiyor ve ardından son drive'da bitime 12 saniye gelen touchdown ile galibiyet de geliyor. Bu galibiyet üzerinden takımın tekrardan play-off yarışına girebileceği yorumunu yapmak elbette mümkün değil ama sezona dair motivasyonu ayakta tutmak için içeride Buffalo'ya karşı alınan bir galibiyetten daha iyisi olmasa gerek.

Belichick'in öndeyken oyunu iyi kontrol etme noktasında maharetli olduğunu biliyoruz, özellikle Brady sonrası dönemde düşen kadro kalitesi sebebiyle takımın bu yönü bir nevi zorunluluktan üst düzeyde kaldı. Rush odaklı ve dolayısıyla süreyi yemeyi hedefleyen, bunu yaparken da basit hataları ve top kayıplarını minimize eden bir hücum. Oyununun diğer tarafında ise oyunun tonunu belirleyen, rakibin ritim bulmasına izin vermeyen bir savunma. Son yıllardaki Patriots galibiyetlerinde görmeye alışık olduğumuz bu senaryoyu bu sezon henüz göremememizin sebebi basit idi: ilk 6 maçta -Jets maçı hariç- galibiyet bir kenara dursun maç içinde önde oldukları süre dilimi bile limitliydi. İlk çeyerekte gelen interception'un da katkısıyla 10-0'un bulunması Belichick'e bu sezon ilk defa farkı koruma oyunu oynama fırsatı verdi, o da bunu iyi değerlendirdi. Bitime 6 dakika kala skor 22-10 olana dek maçın gidişatı istediği gibiydi. Ancak karşı tarafta hücum potansiyeli çok yüksek bir takım olunca 2 touchdown'luk mesafe çok büyük bir iş değil, nitekim Buffalo önce Allen-Diggs ikilisinin yoktan var ettiği bir pozisyon ile sonrasında da interception üzeri gelen bir sayı ile farkı hızlı bir şekilde kapatıp öne geçmeyi başardı.

Skor 25-22 Buffalo lehine iken son drive'da beklenti birkaç iyi checkdown hücumu ile field goal range'e yaklaşmak idi ancak Mac Jones kendinden beklenmeyen bir şey yaptı ve Tom Brady vari bir game-winning drive oynadı. Bu drive muhtemelen kendi sezonunun da kurtarıcısı oldu, nitekim benche alınmanın ucunda geziyordu son haftalardaki performansının ışığında. Ligin en sınırlı hücumlarından birine sahip olup ligin en iyi takımlarından birini yenmek için ekstra birkaç faktörün aynı anda bir araya gelmesi gerek, bu maçta da Patriots adına bu oldu. Offensive line çok iyi bir performans göstererek (ilk devrede 15 drawback'te sadece 1 pressure) Mac'in completion rate'ini arttırmasına yardımcı oldu, WR'da Douglas, TE'de ise Brown hücum ekibindeki ekstra performans ortaya koyan isimlerdi. Zeke ve Bourne sezonun en iyi maçlarını oynadu, TE'deki ana ikili Gesicki-Henry ise son drive'da belirleyici isimlerdi, nitekim son touchdown'u da Gesicki yaptı.

Savunma tarafında ise Judon başta olmak üzere eksikler çok fazla idi ancak buna rağmen Josh Allen'e baskı açısından çok iyi bir iş çıkarıldı. Blitz odaklı savunma anlayışı uygulamada da iyi sonuçlar verince Allen'ın maça girmesi zorlaştı ve bu haliyle Patriots'ın işine çok yaradı. Buffalo'yu ilk 3 çeyrek boyunca oyunda tutan etken Cook'un ekstra performansıydı, o olmasa maçın daha erken kopması dahi mümkündü. Patriots sezon içerisinde kendine rekabetçi bir takım karakteri oturtmak istiyorsa bunu savunma üzerinden kurmalı ve bu maç da bunun en iyi kanıtlarından biri oldu. İlk çeyrek sonuçları her bir takım için kritik ancak Patriots için iki kat daha kritik, bu maçta olduğu gibi olumlu bir başlangıç sürenin geri kalanında skor üstünlüğüne istinaden bir kurgu oturtmaya olanak sağlarken, Cowboys ve Saints maçlarında olduğu gibi kötü başlangıçlar ise kadro kalitesi düşük olan bir ekip için maçı çevirmeyi imkansız hale getiriyor. Patriots adına sezonun geri kalanında da sonuç açısından belirleyici unsur ilk çeyrekler olacak gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder