7 Ağustos 2011 Pazar

Eurobasket Günlüğü #3 (Bosna Hersek-Makedonya)

Ex-Yu Tournament dünkü açılış maçlarıyla başladı. İlk günde muhtemelen Slovenya'nın da maçının bulunmaması sebebiyle Sitozice Arena'da fazla seyirci yoktu. Kalite olarak ise apayrı maçlar izledik dün. Bosna Hersek-Makedonya karşılaşması ne kadar düşük skorlu temposuz olduysa, Hırvatistan-Karadağ da bir o kadar zevkli ve keyif veren bir maç oldu. Şimdi maçların değerlendirmesine geçelim:

Bosna Hersek:55 Makedonya:50


C Grubu'nda bir üst tur için Karadağ ile mücadele etmesi beklenen iki ekibin mücadelesinde kazanan Bosna Hersek oldu. Skor sizi yanıltmasın, bütün maç Bosna'nın kontrolünde geçti karşılaşma, bir ara 19'lara kadar çıkan fark, son çeyrekteki Makedonya'nın 13-1'lik serisiyle kapandı.

Aslında maça hızlı başlamıştı Makedonlar. 10-2'lik bir seri yakaladılar karşılaşmanın başında. Ama Domercant'in liderliğinde Bosna cevabı çok hızlı verdi ve rakibine 6 dk. boyunca sayı arttırmadı ve çeyrek 14-10 tamamlandı. 2.çeyreğe damga vuran isim  şüphesiz Teletovic'di. Üst üste bulduğu sayılarla takımını taşıyan Teletovic'e Makedonya'dan Stojanovski cevap vermeseydi maç çok daha erken kopabilirdi. 3.çeyrekte fark geri dönülemeyecek seviyelere geldi. 18-8 biten 3.çeyrek sonunda maç bitmiş gibiydi. Son çeyrekte farkın getirdiği rehavetle Bosna oyunu biraz boşladı ve Nikolovski önderliğinde Makedonya geri geldi ancak skoru eşitlemelerine süre yetmedi.

Maç içinde gözüme en çok çarpan olay Makedonya'nın hücumdaki seçimleriydi. Tamamen dış şut üzerine kurulu bir yapı üzerinden sayı üretmeye çalıştılar. Takımın pivotu Pero Antic'in de yüksek postta top dağıtmasıyla içeriden üretime sıfırlanan Makedonya'da ilk devre sonunda boyalı alandan gelen basket 2'ydi. Tabi Makedonya şu anda en önemli silahından yoksun: Bo McCalebb. Onun takıma katılamıyla pas trafiği ve hücum çeşitliliği mutlaka arttacaktır.

Bosna Hersek'de takımın skor yükünü taşıyacak iki oyuncu var: Mirza Teletovic ve Henry Domercant. Domercant bu maçta 7 sayıda kaldı ancak iki oyuncu da kalburüstü skorerler. Günlerinde oldukları zaman can yakabilirler. Teletovic'in yanlış seçimlerde bulunarak Bosna'yı yakmaması en büyük dileğim ama bu konuda pek umutlu değilim.

NOT: Maçın sonlarında Teletovic sakatlık yaşayarak kenara geldi, şu ana kadar bu  sakatlık ile ilgili bir haber gelmedi ancak ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder