3 Ağustos 2011 Çarşamba

Eurobasket Günlüğü #1

Artık basketbol gündemi yavaş yavaş milli takımlara doğru kayıyor. Eurobasket için hazırlık turnuvalarının başladığı şu dönemde milli takımımız ilk hazırlık turnuvasını İzmir'de 11-13 Ağustos'ta oynayacak. Şimdi milli takımımızla birlikte Eurobasket'te diğer takımlarla ilgili haberlerin şöyle bir üzerinden geçelim.

Türkiye'de şu anda sakatlıklar adına asayiş berkemal. Kerem Gönlüm ve Sinan Güler'den beri bir eksik vermedik ve inşallah turnuvaya kadar bu durum böyle gider. Hazırlık maçları programımız ise şöyle:

11-13 Ağustos World Cup İzmir Halkapınar Arena: Sırbistan-Almanya-Ukrayna


19-21 Ağustos Bamberg Super Cup: Almanya-Yunanistan-Belçika


24-25 Ağsutos Adidas İstanbul Cup Sinan Erdem Spor Salonu: Ukrayna-Karadağ-Yeni Zelanda ( İlk günkü Yeni Zelanda maçının ardından Ukrayna-Karadağ ikilisinden biriyle oynanacak.)

Bana göre program çok iyi. Ne çok zor, ne çok kolay, kıvamında... Turnuvadaki takımlarla ilgili bazı önemli notlar şöyle:

Almanya'da Nowitzki ve Kaman'ın Eurobasket'e katılacağı açıklanmıştı. Bu haberi ve Almanya'nın İzmir'e geleceğini gören bizleri ise Nowitzki heyecanı sarmıştı. Ancak haberler kötü. Nowitzki yorucu geçen NBA sezonu sebebiyle takıma turnuvaya yakın bir zamanda katılacak. Kabul edilebilir bir gerekçe... Ama Kaman ne alaka anlamadım. Mikael Pietrus'un Fransa'da her yıl yaptığı 'takım satma' işiyle karşılaştırılamaz ancak herhalde 'Nowitzki de gelmiyor zaten, birkaç günde kafamı dinleyeyim' dedi herhalde. Neyse...

Yunanistan ise Spanoulis'in ardından 'Baby Shaq' Schortsanitis'in (artık Google'da kontrol etmeden yazabiliyorum) sakatlığının ardından artık resmen şampiyonluk adayları arasından çekildi. 2010'daki ayak oyunlarını basketbol tanrıları fena çarpmıştı bu yıl da sakatlıklar...

NOT:Bu arada İzmir'deki ve İstanbul'daki turnuvalarda sadece Türkiye'nin maçlarını yayınlayacak olan CNN Türk'e de sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Teşekkürler.

Yunanistan'ın C Grubu'ndaki en büyük rakibi olarak görünen Hırvatistan'dan da bir kötü haber geldi. FB Ülker'in de oyuncusu olan Roko Ukic turnuvaya katılamayacak. Fenerbahçe'deki durumunda ise bir sorun yok. 1.5 ay deniyor, büyük ihtimalle liglerin başına yetişecek.

Gruplardaki dengesizlik ise -özellikle şu sakatlıklardan sonra- gerçekten sinirimi bozuyor. A veya B Grubu'nda olsa çeyrek finale çıkması imkansız Yunanistan görünüşe bakılırsa elini kolunu sallaya sallaya çeyrek final biletini alacak. Ancak ben Karadağ'dan umutluyum, zaten C Grubu Değerlendirmesi'nde değinmiştim.

C-D Grupları'nda fireler arttıkça A-B Grupları'nda katılımlar arttıyor. Nowitzki'den sonra bir NBA yıldızı Joakim Noah da ülkesi Fransa adına Eurobasket'te oynayacak. Yıllardır atletik gençlerin top koşturduğu takım görüntüsünden kurtulamayan Fransa bakalım bu yıl şanssızlığını kıracak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder