4 Temmuz 2011 Pazartesi

Euroleague Kuraları













Gelecek sezon NBA Lock-out'u sebebiyle Euroleague'le daha çok haşır neşir olacağız gibi. Ve işte bu sezonun kuraları da Perşembe günü çekilecek. FB Ülker 3.torba, Efes 4.torbadan girecek. Galatasaray ve Banvit'in durumuna sonra değineceğim. Torbalar şöyle:


1. Torba: Barcelona Regal, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid


2. Torba: Montepaschi Siena, Caja Laboral, Maccabi Electra, CSKAMoskova


3. Torba: Partizan Belgrad, Unics Kazan, Unicaja, Fenerbahçe Ülker


4. Torba: Prokom, Bizkaia Bilbao Basket, Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas


5. Torba: Olimpia Milano, Union Olimpija Ljubljana, Brose Baskets,Cantu


6. Torba: Sluc Nancy, KK Zagreb, Elemelerden gelecek iki takım


Olası grupları değerlendirmeye geçecek olursak,bir kere ilk iki torbayı konuşmaya dahi gerek yok.Oradaki 8 takımın hepsi birbirinden kaliteli.Ama ilk torbadan Madrid,2.torbadan da Laboral gönlümden geçmiyor değil.Tabii takımların son durumları yaptıkları transferlerden sonra belli olacak.Efes için 3.torbadan gelecek takımın Unics Kazan gelmesi TOP 16 şansını arttırabilir.Partizan veya Unijaca Malaga da yenilemeyecek takımlar değil elbet ancak sürpriz yapmaya aday ekipler.FB içinse aynı durum 4.torbada Bilbao için geçerli.Bu yıl ACB'de final oynamış olsa da bence hala Euroleague'e hazır bir ekip değiller.5.torbadan da Olimpija gelmesin yeter.


Gelelim Galatasaray ve Banvit'e...İki takımımızda Euroleague'de ön eleme oynayacak ve açık söylemek gerekirse işleri bayağı zor.3 tur atlamaları gerek ve rakipler arasında göze batan takımlar var.Erman Kunter'in Cholet'si ve Lietuvos Rytas ilk dikkatimi çekenler.Banvit'in şansı yok denecek kadar az.Galatasaray içinse biraz daha umutlu konuşmak mümkün.Oktay Mahmuti'nin koçluğunda takımın çekirdeğini kurmayı başardı.Şu ana kadar yapılan transferler ise bu çekirdeğin üzerine konularak gidileceğinin işaretçisi.Cevher Özer ve Furkan Aldemir,pota altında Andric'in yanına çok iyi eklemeler.Ender,Lakovic ve Gordon ile gerçekten çok kaliteli bir guard rotasyonuna sahip olunduğu aşikar.İlk turda PAOK veya Spriu Basket ile oynayacaklar,umarım Euroleague'e katılırlar.Çünkü oluşturulan kadro,Euroleague'i hak eden bir kadro...


Kubilay Arslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder