7 Temmuz 2011 Perşembe

Tam Zamanı (mı) Şimdi?


Transfer sonrasında karmaşık düşünceler içerisine girdiğimi söyleyeyim. İlk duyduğumda ‘Ne? Nasıl olur? Yok artık? ’sözleri çıktı ağzımdan. Yüzümde şaşkın bir ifadeyle haberi okuyordum. Deron Williams adı, ne yalan söyleyeyim, beni Allen Iverson’dan daha çok heyecanlandırdı. Çünkü Allen Iverson , Williams’tan ne kadar daha büyük bir oyuncu olsa da kariyerinin sonundaydı ve Türkiye’de öyle ağzımı açık bırakacak bir oyun sergileyeceğini düşünmüyordum.
Williams ise kariyerinin zirvesinde bir oyuncu. Bir süre sonra konuyu enine boyuna düşününce olayın farklı yönleri de görülüyor aslında. Öncelikle Beşiktaş’ın maddi olarak durumu geldi aklıma. Allen Iverson gibi 1-2 milyon dolara kurtaramazlar bir kere Deron’u. NBA’de 16 milyon dolar alan oyuncu o kadar olmasa da belli bir miktar isteyecektir muhtemelen. Buradan da bağlantılı olarak takımın yapısına geçiyoruz. Deron Williams’ın yanına iyi bir Euroleague ya da Eurocup kadrosu kurulamaz, imkanı yok. Bu da bizi bağlantılı olarak yönetimin basketbola bakış açısına götürüyor. Üst üste iki yıl boyunca yapılan bu ‘bomba’ transferler, Beşiktaş’ı, ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe’nin seviyesine getirmesini bırakın iyice geriletti. Fenerbahçe son 5 yıldaki 4.şampiyonluğunu kazandı. Galatasaray doğru transferlerle Euroleague kapısına dayandı. Beşiktaş hala BBL’de 1.turu geçemiyor. Eurocup da ön eleme oynanacak. Geçilemezse 3.kupa Eurochallenge. Yıldırım Demirören basketbolda başarıyı önemsemiyor, sırf, Beşiktaş konuşulsun, forma alınsın, kombine satılsın diye yapıyor bu transferleri. Sonra o paralarla gider futbolcu alır!

Tabi bir de lock-out’un bitme süresi var. Ne zaman biterse o zaman gidecektir Williams. Takımı yüz üstü bırakıp… Eğer Ekim-Kasım civarı biterse lock-out Deron Williams hayali başlamadan biter.

Çok karamsar bir yazı oldu, farkındayım. Ancak, elden ne gelir , gerçekler bu! Biz seyirciler bayram edecektir tabi ki de Williams’ın gelişine… Tıpkı Iverson transferinde olduğu gibi Akatlar dolup taşacak ancak Beşiktaş basketbolda bu mentalitesini değiştirmedikçe basketbolda başarı hayal.

Kubilay Arslan





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder